Aroma vína je tvořeno tóny plodů divoké třešně a květů jahodníku. Chuť je svěží po jahodách a medovém ananasu s dochutí malinové zmrzliny. Víno můžeme podávat s ledovou tříští ve sklenici, jímž vznikne neuvěřitelně osvěžující nápoj. Teplota podávání 10 - 12 oC.BarvaRoséZbytkový cukrPolosladkéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavl...
Ve vůni ucítíte přezrálé višně, ostružiny a třešňovou marmeládu doplněnou o tóny hořké čokolády. Lesní ovoce najdete i v chuti a se sametovou tříslovinou dotváří plnost tohoto vína. Teplota podávání 14 - 16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekVýběr z hroznůObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťU kapličkyAlkohol13, 5%Bez...
Vůně je tvořena višňovým džemem a cizokrajným dřevem. Plnou chuť, která je hebká a sametová s příjemnou ovocností, ještě podtrhuje dlouhý závěr. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 - 16 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZwei...
Zweigeltrebe jeho buket tvoří borůvky, lesní jahody a ostružiny, které v chuti přechází do jeřabiny a čerstvě mleté kávy. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2020PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTra...
Veltlínské zelené má vůni typicky odrůdovou, lehce kořenitou přecházející až do tónů bylinných květů. V chuti je vysoce extraktivní, svěží s dlouhým ovocným závěrem.Ocenění:Zlatá medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Mikulovská 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaVeltlínské zelenéRočník2021PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaObecSedlec u MikulovaTraťKo...
NATURA Big Beat tyčinkové hnojivo je organo-minerální hnojivo určené pro všechny druhy kvetoucích i nekvetoucích rostlin, bylinek, ovoce a zeleniny pěstovaných v nádobách. Posiluje a regeneruje rostliny při poškození savými škůdci a omezuje tak jejich škodlivost. Díky vysokému podílu dusíku hnojivo podporuje zdravý růst a vitalitu rostlin. Nejvyššího účinku je dosaženo při preventivním použití, ...
Tramín červený má buket tvořený čajovou růží, medem, vanilkou a kouřem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Víno se velmi hodí ke slavnostním příležitostem. Vhodné snoubení se s ovčími sýry popřípadě lehkými ovocnými dezerty. Teplota podávání je 9 – 11 oC.BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaTramín červenýRočník2023PřívlastekVOC Růžové horyObjem láhve0, 75 l...
Keřový šeřík CHARLES JOLY (Syringa vulgaris Charles Joly) je opadavý keř s nádhernými květy. Roste do velikosti cca 2, 5-3, 5m. Květy mají výraznou, fialovo-růžovou barvu. Voňavé květy začínají zdobit zahrady již od května. Keřový šeřík Charles Joly je absolutně mrazuvzdorný. NÁVOD NA P...
Buket je květnatě ovocný přecházející až do tónů vyzrálého manga. Chuť koresponduje s vůní a je ukončena příjemnou mandlovitostí. Vhodné ke studené kuchyni, k smaženým rybím pokrmům. Teplota podávání 10 – 12 °C. BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaSylvánské zelenéRočník2022PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťNová horaAlkohol11, 5%Bezcuker...
Svatovavřinecké má ovocnou vůni, která je plná květů višní, švestek a s nádechem pecky. V chuti tohoto vína se objevují tóny švestek, ostružin, skořice, perníkového koření a pepře. Vhodné podávat ke zvěřině, k huse či k sýrům s dvojí plísní. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaSvatovavřineckéRočník2021PřívlastekVýběr z hroznůObjem...
Žluté lepové desky k odchytu škodlivého létajícího hmyzu jako jsou např. molice, smutnice, létavá imaga mšic, dřepčíci, nosatci apod. ve sklenících a na větších pokojových rostlinách. Zavěšujte je vždy v úrovni výšky rostlin.
Bylinky, kandované ovoce a med tvoří základní stavební pilíře vůně i chuti tohoto vína. Minerální a plný závěr ještě zvýrazňuje celkový dojem z vína. Velmi vhodné k dezertům a k jemným paštikám. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, PIWI International Wine Challenge 2024Zlatá medaile, Festwine 2024Zlatá medaile, Zlatý pohár Česko - Slovenska 2024BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůd...
Zelené hnojení - směs hořčice a řepky je druh organického hnojení, při kterém se do půdy zapravuje biomasa rostlin vypěstovaných pro tento účel. Po vytvoření dostatečného množství zelené hmoty se rostlina zaryje do půdy, kde dochází j jejímu rozkladu. Rostliny určené na zelené hnojení zvyšují obsah oraganické hmoty v půdě, zpešují fyzikální vlastnosti půdy, podporují mikrobiální aktivitu půdy,...
Slivoň MALVAZINKA je raná slíva. Plody jsou velké a mají žlutou, tužší, více šťavnatou a sladkou chuť. Pecka jde od dužniny dobře odloučit. Zraje na přelomu července a srpna. Malvazinka je cizosprašná, proto je nutné ji sázet s opylovači. Vhodnými opylovači je Zelená Renklóda nebo mirabelka Nancy. Je vhodná do středně teplých a teplých pěstitelských oblastí.
Slivoň TOPTASTE je pozdní pološvestka. Plody jsou velké, protáhlé, fialovomodré. Dužnina má žlutozelenou barvu, sladkou chuť a je velmi šťavnatá a aromatická. Zraje koncem září. Je částečně samosprašná. Odrůda Toptaste má vysokou a pravidelnou plodnost. Je také tolerantní vůči šarce a netrpí houbovými chorobami. Plody jsou velmi vhodné i na pálení.