Aroma vína je tvořeno tóny plodů divoké třešně a květů jahodníku. Chuť je svěží po jahodách a medovém ananasu s dochutí malinové zmrzliny. Víno můžeme podávat s ledovou tříští ve sklenici, jímž vznikne neuvěřitelně osvěžující nápoj. Teplota podávání 10 - 12 oC.BarvaRoséZbytkový cukrPolosladkéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavl...
Ve vůni ucítíte přezrálé višně, ostružiny a třešňovou marmeládu doplněnou o tóny hořké čokolády. Lesní ovoce najdete i v chuti a se sametovou tříslovinou dotváří plnost tohoto vína. Teplota podávání 14 - 16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekVýběr z hroznůObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťU kapličkyAlkohol13, 5%Bez...
Vůně je tvořena višňovým džemem a cizokrajným dřevem. Plnou chuť, která je hebká a sametová s příjemnou ovocností, ještě podtrhuje dlouhý závěr. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 - 16 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZwei...
Zweigeltrebe jeho buket tvoří borůvky, lesní jahody a ostružiny, které v chuti přechází do jeřabiny a čerstvě mleté kávy. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2020PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTra...
Zmarlika kanadská (Cercis canadensis) je půvabný listnatý keř nebo menší strom, který je ideální volbou pro zahrady, parky i reprezentativní prostory. V dubnu až květnu okouzlí svými nápadnými růžovofialovými květy, které se objevují ještě před vyrašením listů. Roste do výšky 4 - 6m. Mrazuvzdorná do -28°C.
Veltlínské zelené má vůni typicky odrůdovou, lehce kořenitou přecházející až do tónů bylinných květů. V chuti je vysoce extraktivní, svěží s dlouhým ovocným závěrem.Ocenění:Zlatá medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Mikulovská 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaVeltlínské zelenéRočník2021PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaObecSedlec u MikulovaTraťKo...
NATURA Big Beat tyčinkové hnojivo je organo-minerální hnojivo určené pro všechny druhy kvetoucích i nekvetoucích rostlin, bylinek, ovoce a zeleniny pěstovaných v nádobách. Posiluje a regeneruje rostliny při poškození savými škůdci a omezuje tak jejich škodlivost. Díky vysokému podílu dusíku hnojivo podporuje zdravý růst a vitalitu rostlin. Nejvyššího účinku je dosaženo při preventivním použití, ...
Tramín červený má buket tvořený čajovou růží, medem, vanilkou a kouřem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Víno se velmi hodí ke slavnostním příležitostem. Vhodné snoubení se s ovčími sýry popřípadě lehkými ovocnými dezerty. Teplota podávání je 9 – 11 oC.BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaTramín červenýRočník2023PřívlastekVOC Růžové horyObjem láhve0, 75 l...
Buket je květnatě ovocný přecházející až do tónů vyzrálého manga. Chuť koresponduje s vůní a je ukončena příjemnou mandlovitostí. Vhodné ke studené kuchyni, k smaženým rybím pokrmům. Teplota podávání 10 – 12 °C. BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaSylvánské zelenéRočník2022PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťNová horaAlkohol11, 5%Bezcuker...
Svatovavřinecké má ovocnou vůni, která je plná květů višní, švestek a s nádechem pecky. V chuti tohoto vína se objevují tóny švestek, ostružin, skořice, perníkového koření a pepře. Vhodné podávat ke zvěřině, k huse či k sýrům s dvojí plísní. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaSvatovavřineckéRočník2021PřívlastekVýběr z hroznůObjem...
Žluté lepové desky k odchytu škodlivého létajícího hmyzu jako jsou např. molice, smutnice, létavá imaga mšic, dřepčíci, nosatci apod. ve sklenících a na větších pokojových rostlinách. Zavěšujte je vždy v úrovni výšky rostlin.
Bylinky, kandované ovoce a med tvoří základní stavební pilíře vůně i chuti tohoto vína. Minerální a plný závěr ještě zvýrazňuje celkový dojem z vína. Velmi vhodné k dezertům a k jemným paštikám. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, PIWI International Wine Challenge 2024Zlatá medaile, Festwine 2024Zlatá medaile, Zlatý pohár Česko - Slovenska 2024BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůd...
Zelené hnojení - směs hořčice a řepky je druh organického hnojení, při kterém se do půdy zapravuje biomasa rostlin vypěstovaných pro tento účel. Po vytvoření dostatečného množství zelené hmoty se rostlina zaryje do půdy, kde dochází j jejímu rozkladu. Rostliny určené na zelené hnojení zvyšují obsah oraganické hmoty v půdě, zpešují fyzikální vlastnosti půdy, podporují mikrobiální aktivitu půdy,...
Slivoň Kulinaria je pozdní pološvestka. Plody jsou velké, protáhlé, fialovomodré. Dužnina má žlutozelenou barvu, sladkou chuť a je velmi šťavnatá a aromatická. Zraje koncem září. Je částečně samosprašná. Odrůda Toptaste má vysokou a pravidelnou plodnost. Je také tolerantní vůči šarce a netrpí houbovými chorobami. Plody jsou velmi vhodné i na pálení.
Buket je intenzivní a rozmanitý plný tónu angreštu, mučenky a rozmačkaného listu černého rybízu. Chuť je plná citrusově ovocná s dominancí grapefruitu a broskve. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína...