Frankovka má buket černých třešní, čerstvých ostružin a dozrávající arónie, kterou doplňují v chuti višeň, povidla a skořice. Vhodné podávat k tmavým masům, ke steakům, k různým druhům sýrů a uzenin. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.Ocenění:Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2022BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaFrankovkaRočník2021PřívlastekVýběr z hroznůObjem l...
Buket je typicky odrůdový po okvětních plátcích růže, hlohu i citrusu. Chuť citronové trávy je doplněn o příjemnou kořenitost, jenž vytváří dokonalý kontrast k jemnosti vůně. Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb a drůbeže, ale i k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, Lednické vinné trhy 2023Zlatá medaile, Festwine 2023Zlatá medaile, Grand Prix Vi...
Tento Ryzlink vlašský zrál půl roku v akátovém sudu, díky čemuž můžeme ve vůni cítit výrazný minerální projev, vanilku a kouř. To vše přechází do vrstevnatě strukturované chutí s čerstvým lískovým oříškem a pikantními kyselinami v dochuti. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Prague Premium Gold, Prague Wine Trophy 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaRyzlink vlašskýRočník2021PřívlastekPozdní sbě...
Intenzivní vůně je strukturovaná z vyzrálých meruněk, lipového květu a limetky. V chuti se snoubí sladkost medu z ovocných stromů se svěžestí citrusových plodů. Vhodné jako desertní víno. Teplota podávání 9 – 11 oCOcenění:Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2023 BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůdaRyzlink rýnskýRočník2022PřívlastekVýběr z hroznůObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopa...
Ve vůni jsou velmi výrazné tóny vanilky, medu a kandovaného exotického ovoce. Chuť je plná, extraktivní se sladkým kouřovým nádechem. Vhodné ke králičí pečeni s fermentovaným špekem a cizrnovou kaší. Teplota podávání 10 - 12 oC.Ocenění:Zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominační soutěž pro Salon vín 2024 BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaRulandské šedéRočník2022Přívlastek Pozdní sbě...
Víno má velmi intenzivní buket s tóny květů černého bezu, vanilky a mandarinky. Chuť je extraktivní směsí manga, mandarinky a medu. Velmi vhodné k dezertům a sladkým úpravám jídel. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Bronzová medaile, Great American Wine Competition 2023Prague Premium Gold, Prague Wine Trophy 2023Stříbrná medaile, Concours Mondial de Bruxelles 2023Stříbrná medaile, Grand Prix...
Ve vůni nalezneme intenzivní tóny plodů divoké třešně a květů jahodníku. Chuť je svěží, ovocitá, bohatá na lesní ovoce. Víno můžeme podávat s ledovou tříští ve sklenici, jímž vznikne neuvěřitelně osvěžující nápoj. Teplota podávání 10 - 12 °C. Barva Rosé Zbytkový cukr Polosladké Odrůda Zweigeltrebe Ročník 2022 Přívlastek Pozdní sběr Objem láhve 0, 75 l Vinařská oblast Morava Podoblast Velkop...
Chardonnay má velice krásnou mineralitu ve vůni, jenž přechází od tónu propolisu až do jemné vanilky. V chuti se projevují oříšky, máslo a vanilkové dřevo. Víno se hodí k pokrmům s bílým masem, ke smetanovým omáčkám či k plodům moře. Teplota podávání 9 - 11 oCOcenění:Zlatá medaile, Galerie Rulandských vín 2022Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaChardonnayRoč...
Buket je intenzivní a rozmanitý plný tónu angreštu, mučenky a rozmačkaného listu černého rybízu. Chuť je plná citrusově ovocná s dominancí grapefruitu a broskve. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína...
Veltlínské zelené má vůni typicky odrůdovou, lehce kořenitou přecházející až do tónů bylinných květů. V chuti je vysoce extraktivní, svěží s dlouhým ovocným závěrem.Ocenění:Zlatá medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Mikulovská 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaVeltlínské zelenéRočník2021PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaObecSedlec u MikulovaTraťKo...