Rebarbora (Rheum rhabarbarum) je vytrvalá zelenina, ze které můžeme sklízet lahodné lodyhy již koncem jara. Narůžovělé lodyhy rostou do velikosti okolo 80 cm, sklízí se zhruba do poloviny června a lze z nich dělat např. výborné koláče nebo džemy. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Rebarbora se vysazuje do neutrální propustné půdy (klasický zahradnický substrát) na polostinné stanoviště. Rostlině přes léto nebo...
Chili papričky pocházející z Ameriky a rostoucí do keříku o velikosti okolo 50 cm budou nejen lahodit Vašemu jazyku, ale také udělají v pokoji krásnou dekoraci. Plody jsou velké cca 10 cm, mají atraktivní červenou barvu a pálivou chuť. Z plodů těchto chili papriček se dělá koření kajenský pepř. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: V našich podmínkách se papričky pěstují jako pokojová nebo přenosná rostlina. Vyho...