Zakrsl ý smrk Sander`s Blue je stálezelený zakrslý smr ček, který je velmi dekorativní díky své zvláštní barvě. Střed smrčku je zelený, zatímco vrchní jehličí je namodralé. Roste do pěkného kuželovitého tvaru, aniž by se musel zastřihávat. Je vhodný do zahrad nebo větších květináčů, překrásně vyniká jako okrasná rostlina na terasách nebo u vchodových dveří. Smrček je mrazuvzdorný a roste do vý...
Velmi výrazný buket je tvořen čajovou růží, pomerančem, medem a čerstvě utrženým hroznem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb a drůbeže, ale i k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 oC.Ocenění:Platinová (Velká zlatá) mediale, Great American International Wine Competition 2024Zlatá medaile, Hustopečská ...
Buket je intenzivní a rozmanitý plný tónu angreštu, mučenky a rozmačkaného listu černého rybízu. Chuť je plná citrusově ovocná s dominancí grapefruitu a broskve. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína...
Víno má velmi intenzivní buket připomínající sušené květiny, především fialky a popata růží, je doplněn o medově citrusové tóny. Chuť je příjemně sladká, přecházející až do kompotovaných mandarinek a medu. Doporučujeme podávat k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 oC.Ocenění:Zlatá medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína 2023BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůdaPálavaRočník2022PřívlastekV...
Ve vůni převládají tóny citrusů, jež se snoubí s akátovými květy. Výrazně šťavnatá chuť pobízí k dalšímu doušku. Nechybí dlouhý minerální závěr. K zeleninovým jídlům i polévkám, k sladkovodní rybě či jemným paštikám se hodí toto víno. Teplota podávání 9 – 11 oCOcenění:Parlamentní víno roku 2023Zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominační soutěž pro Salon vín 2024Ve vůni převládají tóny ...
Víno má velmi intenzivní květnatý buket s tóny mandarinky a medu. Chuť je příjemně svěží s lehkou kořenitostí matky této odrůdy a to vše ještě podtrhuje krásný vanilkový závěr. Doporučujeme podávat k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 oC.Ocenění:Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2023Zlatá medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína 2023 BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůdaPálavaRočník2022Pří...
Jemná květinová vůně je doplněna o aroma lískových oříšků a chlebové kůrky. Příjemně šťavnatá chuť přináší vše z vůně a nepostrádá dlouhý odchod. Vhodné k uzené rybě a masu, k pernaté zvěři, k paštikám. Teplota podávání 10 - 12 oC.Ocenění:Šampion odrůdy, Galerie Rulandských vín 2024Velká Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024Velká Zlatá medaile, Zla...
Ve vůni jsou velmi výrazné tóny vanilky, medu a kandovaného exotického ovoce. Chuť je plná, extraktivní se sladkým kouřovým nádechem. Vhodné ke králičí pečeni s fermentovaným špekem a cizrnovou kaší. Teplota podávání 10 - 12 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaRulandské šedéRočník2023PřívlastekVýběr z ...
Kouzelná vůně sušených meruněk, kandovaného ovoce a medu je v chuti doplněna o jemnou kořenitost a spolu s rozinkovými tóny i velmi příjemně osvěžující kyselinkou vytváří nádherný soulad chutě a buketu. Velmi vhodné k ovocným dezertům. Teplota podávání 8 - 10 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůdaRyzlink rýn...
Ve vůni se projevuje plností a bohatostí vyzrálých bylina, kandovaných citrusů a kokosu. Vyvážená chuť pikantní kyselinky a zbytkového cukru pobízí k dalšímu doušku. Velmi vhodné k tvrdým kozím sýrům, k paštikám. Teplota podávání 10 - 12 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaRulandské bíléRočník2023Přívlaste...
Aroma vína je tvořeno tóny plodů divoké třešně a květů jahodníku. Chuť je svěží po jahodách a medovém ananasu s dochutí malinové zmrzliny. Víno můžeme podávat s ledovou tříští ve sklenici, jímž vznikne neuvěřitelně osvěžující nápoj. Teplota podávání 10 - 12 oC.BarvaRoséZbytkový cukrPolosladkéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavl...
Ve vůni ucítíte přezrálé višně, ostružiny a třešňovou marmeládu doplněnou o tóny hořké čokolády. Lesní ovoce najdete i v chuti a se sametovou tříslovinou dotváří plnost tohoto vína. Teplota podávání 14 - 16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekVýběr z hroznůObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťU kapličkyAlkohol13, 5%Bez...
Intenzivní vůně je strukturovaná z vyzrálých meruněk, lipového květu a limetky. V chuti se snoubí svěžest citrusových plodů s minerálností a propolisovým závěrem. Velmi vhodné k lehkým úpravám sladkovodních ryb i k telecímu masu. Teplota podávání 9 -11 oC.Ocenění:Prague Premium Gold, Prague Wine Trophy 2023Zlatá medaile, Hustopečská pečeť 2024BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaRyzlink rýnskýRoční...
Tramín červený má buket tvořený čajovou růží, medem, vanilkou a kouřem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Víno se velmi hodí ke slavnostním příležitostem. Vhodné snoubení se s ovčími sýry popřípadě lehkými ovocnými dezerty. Teplota podávání je 9 – 11 oC.BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaTramín červenýRočník2023PřívlastekVOC Růžové horyObjem láhve0, 75 l...